A-bolagen med i tävlingen om Nordens bästa bostadsområde 

03/07/2024

A-bolagens hus på Lagmansstigen vid Västra åstranden i Borgå är med i en tävling där man söker Nordens bästa bostadsområde. Lagmansstigen är enligt invånarna en drömplats att bo på där allt finns nära: det historiska Gamla Borgå, ån, parkerna, naturen, servicen, hobbyerna, idrotten och kulturen. 

Området erbjuder mångsidiga möjligheter till en aktiv eller lugn livsstil och välmående. Vid åstranden kan man syssla med båtliv, paddling, fiske etc. Läget är så centralt och bekvämt att man inte behöver bil eller ens cykel, allt nås till fots. 

Området är modernt, men arkitekturen och utseendet speglar den historiska gamla Borgås atmosfär. Alla byggnader har träfasader. Området lockar familjer av alla slag samt äldre människor. Invånarna njuter av lugnet och tystnaden i sitt hus och bostadsområde. 

”När vi planerade den här videon ringde jag till invånarna på Lagmansstigen och alla var överens om att detta är en drömplats att bo på. Invånarna uppskattar mycket att bo i det här huset vid Västra åstranden och de deltog ivrigt i videoprojektet”, berättar A-bolagens disponent Iina Östman-Fredriksson. 

I tävlingen är 7 bostadsområden från Finland med. Deltagarna kommer förutom från Finland också från Sverige, Norge och Danmark. En kandidat från varje land går vidare till finalen och hela tävlingens vinnare avgörs i september i samband med Housing Nordics konferens. 

Bostadsområdena som deltar i tävlingen kan ses här: 2024 Candidates — NBO – Housing Nordic  

A-bolagen är en hyresbostadskoncern ägd av Borgå stad, som hyr, förvaltar, underhåller och bygger hyresbostäder i Borgå. A-bolagen är Borgås största hyresvärd och äger 60 objekt med 2300 lägenheter. I A-bolagens hus bor över 3 500 borgåbor. Bolagets omsättning är cirka 20 miljoner euro och antalet anställda är drygt trettio. 

Lue lisää