Tiedotteet

A-yhtiöt käynnistää muutosneuvottelut asiakaskokemuksen parantamiseksi

08/05/2024

A-yhtiöt aloittaa muutosneuvottelut, jolla se tavoittelee toimintatavan virtaviivaistamista, entistä parempaa henkilöstön tyytyväisyyttä ja asiakkaille tuotettavaa lisäarvoa. Muutokset voivat johtaa työnkuvien muutoksiin, eikä tavoitteena ole irtisanoa ketään.  

Suunniteltuun uuteen organisaatiorakenteeseen kuuluisi kolme ketterää ja asiakaskeskeistä liiketoimintasegmenttiä: Asiakkuudet, Kiinteistöt ja Talous. Suunnitelmana on vahvistaa ja yksinkertaistaa tapaa, jolla liiketoimintaa johdetaan. Uusi organisaatiorakenne lisäisi toteutuessaan selkeyttä, läpinäkyvyyttä ja toiminnan tehokkuutta.  

Henkilöstö on keskusteluissa ja henkilöstökyselyssä toivonut organisaation, toimintatapojen ja vastuiden selkiyttämistä. Suunnitellusta organisaatiouudistuksesta keskustellaankin avoimesti vuorovaikutuksessa henkilöstön kanssa.  

Yhteistoimintalain 16 §:n 2 momentin mukaiset muutosneuvottelut käydään, kun työnantaja suunnittelee olennaisia muutoksia töiden organisoinnissa, vaikka ketään ei ole muutosneuvotteluissa tarkoitus irtisanoa. Yhteistoimintalaki koskee A-asuntojen tytäryhtiötä A-Lukaalia, mutta avoimuuden vuoksi keskusteluja käydään koko henkilöstön kanssa. Neuvottelut käydään toukokuun aikana ja muutoksista päätetään sen jälkeen. Toteutuessaan muutokset organisaatioon ja vastuualueisiin otettaisiin käyttöön asteittain kuluvan vuoden aikana.  

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Marjut Sandsjoe, p. 040 500 2828 

Lue lisää

A-yhtiöt palkkaa 29 kesätyöntekijää 

06/05/2024

 Porvoon kaupungin omistama vuokra-asuntokonserni A-yhtiöt palkkaa tänä kesänä 29 kesätyöntekijää. Kiinnostus kesätöihin oli suurta, hakemuksia saatiin yhteensä 143. Valinnat on nyt tehty ja kaikille hakijoille vastattu.  

Kesätyöntekijöitä tullaan näkemään kesä- ja heinäkuussa piha- ja siivoustöissä. Nurmikonleikkuun ja rikkaruohojen kitkemisen lisäksi kesätyöntekijät pääsevät tekemään mm. pieniä maalaustöitä ja autopaikkaviivojen maalauksia.  

A-yhtiöt on Porvoon suurin vuokranantaja, jolla on lähes 2300 asuntoa ja 33 työntekijää. ”Olemme todella iloisia siitä, että pystymme tarjoamaan kesätöitä näin monelle nuorelle Porvoossa. Haluamme kantaa vastuuta yhteisöstä ja kesätyömahdollisuuksien tarjoaminen on meille tärkeä vastuullisuusteko”, kertoo toimitusjohtaja Marjut Sandsjoe.  

Lue lisää

A-yhtiöt rakennuttaa 122 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Porvoon keskustaan  

08/03/2024

Porvoon kaupungin omistama A-yhtiöt rakennuttaa 122 kohtuuhintaista ARA-vuokra-asuntoa keskustaan Vaskenvalajankatu 8:aan. Hankkeessa tehdään asemakaavan ja suunnitelmien mukaisesti neljä taloa kattava kokonaisuus. Kohteen työt aloitetaan keväällä 2024 ja kohde valmistuu vuoden 2025 loppuun mennessä.  

Kohteeseen rakentuu 76 kpl tavanomaisia vuokra-asuntoja, 31 kpl senioriasuntoja ja 15 kpl palveluasuntoja. Asuntojen koko vaihtelee 30-73,5 m2 ja mukana on myös 4 h+k perheasuntoja, joita on keskustassa niukasti tarjolla. Lisäksi kohteeseen tehdään kaavanmukainen liiketila, talosaunat ja yhteistiloja.  

– Kohde on erittäin energiatehokas, kaikki rakennukset on suunniteltu energiatehokkuusluokkaan A. Asumisen turvallisuutta lisää automaattinen palo- ja sammutusjärjestelmä ja asumismukavuutta vesikiertoinen lattialämmitys ja yhteisilmanvaihto jäähdytyksellä. Kaikki asunnot ovat esteettömiä ja varustellaan samalla tavalla ja tekniikalla, jolloin ne ovat myös muuntojoustavia, kertoo kiinteistöjohtaja Teppo Riski.  

Hankkeen kokonaishinta on 24 miljoonaa euroa. Hankkeen urakkakilpailutuksessa rakennus- ja sähköurakat voitti Varte Lahti Oy, joka toimii pääurakoitsijana. Lämpö-, vesi-, ilmastointi-, automaatio- ja sprinkleriurakan voitti Kouvolan Putkityö Oy. 

– Vaskenvalajankatu 8 on A-yhtiöiden suurin kohde, tuo merkittävästi lisää vuokra-asuntoja Porvoon keskustaan ja vastaa myös ikääntyvien ja erityisryhmien asuntotarpeisiin Porvoossa. Hienoa päästä käynnistämään näin merkittävä hanke ja työllistää rakennusalan toimijoita nyt, kun rakentamisessa on muuten hiljaista, toteaa toimitusjohtaja Marjut Sandsjoe.  

Lue lisää

Joulun ja uudenvuodenlajitteluneuvot

18/12/2023

BIOJÄTE

 • Jäähtynyt kinkkurasva. Älä kaada viemäriin!
 • Pienet luut ja kalanperkeet.
 • Kuihtuneet joulukukat multineen.

SEKAJÄTE

 • Lahjapaperit ja -narut.
 • Kynttilänpätkät sekä lasiset ja muoviset
  kynttilänkuoret.
 • Kinkun luu ja muut isot luut.
 • Ammutut raketit, sammuta ja jäähdytä ensin.
  Käyttämättä jääneet ilotulitteet palautetaan
  ensisijaisesti myyjille.

LASIPAKKAUKSET

 • Pantittomat glögipullot.
 • Lasiset sinappi- ja sillipurkit.

MUOVIPAKKAUKSET

 • Joulukukkien muoviset kääreet ja ruukut.
 • Suklaarasioiden ja joulukalenterien muoviset
  kääreet ja alustat.

KARTONKI

 • Glögitölkit.
 • Joulukukkien käärepaperit.
 • Suklaarasioiden ja joulukalenterien
  kartonkirasiat, sekä konvehtien välilevyt.

METALLI

 • Alumiinivuoat ja foliot.
 • Tuikkukynttilöiden metallikuoret, hautakynttilöiden
  metalliset hatut ja ulkotulien
  foliot ja metallikuoret.
 • Käytetyt tähtisadetikut jäähtyneenä.
 • Vuoden 2018 jälkeen valmistetut uudenvuoden
  tinat.
 • Ennen 2018 valmistetut uudenvuoden tinat
  sisältävät lyijyä ja ovat siten vaarallista
  jätettä, jota vastaanotetaan maksutta jäteasemalla
  ja vaarallisen jätteen kaapeissa.

PAPERI

 • Joulukortit ja kirjekuoret.
 • Joulukukkien pakkaseristeenä käytetyt
  sanomalehdet.

SÄHKÖLAITTEET

 • Jouluvalot, rikkinäiset sähkö- tai paristokäyttöiset
  valosarjat ja kyntteliköt.
 • Sähkölaitteet voi viedä maksutta jäteasemalle
  tai palauttaa niitä myyviin liikkeisiin
  tietyin rajoituksin.

JOULUKUUSI

 • Vähintään viiden huoneiston kiinteistöillä voi
  kuusen jättää biojäteastian läheisyyteen,
  lukollisen katoksen ulkopuolelle, viimeistään
  14.1.2024. Varmistathan, ettei kuusi jäädy
  kiinni tai jää lumikuorman alle.
 • Alle viiden huoneiston kiinteistöiltä kuusi on
  itse vietävä jäteasemalle, jossa se otetaan
  vastaan maksutta.

JOULUTEKSTIILIT

 • Hyväkuntoiset ja käyttökelpoiset tekstiilit,
  kuten pöytäliinat ja verhot, kannattaa lahjoittaa
  suoraan hyväntekeväisyysjärjestöille.
 • Loppuun kuluneet ja käyttökelvottomat
  tekstiilit voi viedä poistotekstiilikeräykseen.
 • Tekstiilien tulee pysyä kuivina ja puhtaina,
  joten pakkaa ne aina tiiviisti jätesäkkiin.
Lue lisää

A-yhtiöiden uudeksi toimitusjohtajaksi Marjut Sandsjoe

13/12/2023

Marjut Sandsjoe aloittaa A-yhtiöiden toimitusjohtajana 1.3.2024. Sandsjoella on 18 vuoden kokemus johtotehtävistä asuntosektorilla. Nykyisin hän toimii Nurmijärven Kodit Oy:n toimitusjohtajana ja sitä ennen johtotehtävissä Isännöintiliitossa. Koulutukseltaan hän on ympäristöekonomisti MMM Helsingin Yliopistosta.

” Uudeksi toimitusjohtajaksi etsittiin henkilöä, joka osaamisensa, kokemuksensa sekä arvomaailmansa kautta onnistuisi jalkauttamaan A-yhtiöiden uuden strategian vahvassa yhteistyössä henkilöstömme kanssa. Marjut Sandsjoen innostava ja ihmisläheinen johtamistyyli sekä hyvät viestinnän ja vaikuttamisen taidot auttavat yhtiötä menestymään myös tulevaisuudessa, A-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Joel Karvinen toteaa.

”Porvoon kaupungin päämääränä on olla suosituin kotikaupunki ja tässä työssä A-yhtiöillä on iso rooli. Parhaat tulokset tehdään hyvällä ihmisten johtamisella ja asiakkaita kuuntelemalla. Näitä näkökulmia tuon mukanani A-yhtiöiden kehittämiseen”, Marjut Sandsjoe sanoo.

A-yhtiöt on Porvoon kaupungin omistama vuokratalokonserni, joka omistaa, vuokraa, isännöi, huoltaa ja rakennuttaa vuokrakoteja Porvoossa. A-yhtiöt on Porvoon suurin vuokranantaja ja omistaa 60 kohdetta, joissa on 2300 asuntoa. A-yhtiöiden kodeissa asuu yli 3 500 porvoolaista.

A-yhtiöihin kuuluvat Porvoon A-asunnot Oy, Porvoon Vuokra-asunnot Oy ja Kiinteistö Oy A-Lukaali Ab.

Lisätietoja
Hallituksen puheenjohtaja Joel Karvinen, p. 0405403146 tai joel@onnistutaan.fi

Lue lisää

Vuokrat nousevat

30/10/2023

A-yhtiöiden vuokrat nousevat 1.1.2024 alkaen. Vuokrat nousevat keskimäärin 5 %. Porvoon A-asunnot Oy:n keskivuokra vuonna 2024 on ARA-asunnoissa 12,78 €/m² ja muissa kohteissa 13,98 €/m². Autopaikka- ja saunavuoromaksut sekä vesimaksut pysyvät vuonna 2024 ennallaan. 

Porvoon A-asuntojen vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteella eli vuokra kattaa vain kustannukset, eikä yhtiö tavoittele voittoa. 

Vuokria korotetaan, koska korkokulut ovat nousseet merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Myös muut ylläpitokustannukset ovat kasvaneet. Korkomuutoksia tasapainotetaan jakamalla korjauskustannuksia useammille vuosille, mahdollisuuksien mukaan.

A-yhtiöiden asunnot ovat jatkossakin kilpailukykyisiä markkinahintaisiin vuokra-asuntoihin verrattuna.

Asiakaspalvelumme auttaa asumiseen liittyvissä kysymyksissä sähköpostitse toimisto@a-yhtiot.fi tai palveluaikoina puhelimitse puh. (019) 521 3600.  Toimistomme on avoinna ma klo 10.30-16, to klo 10-17 ja ti, ke ja pe klo 10-16.

Lue lisää

Kiinteistösihteeri A-yhtiöihin

25/09/2023

Haemme joukkoomme asiakaspalveluhenkistä kiinteistösihteeriä vakituiseen työsuhteeseen. Kiinteistösihteerin tehtäviin kuuluu asiakas- ja asukaspalvelu sekä monipuolisesti muita toimistotöitä.

Haemme tehtävään vahvan asiakaspalveluasenteen ja erinomaiset vuorovaikutustaidot omaavaa henkilöä. Meille on tärkeätä, että sinulla on yhteistyö- ja organisointikykyä ja haluat hoitaa työsi laadukkaasti.

Edellytämme tehtävässä

 • suomenkielentaitoa; ruotsin ja englannin kielen osaaminen katsotaan eduksi
 • tehtävään soveltuva koulutus tai aikaisempi kokemus vastaavanlaisista tehtävistä
 • Microsoft Office -sovellusten hallinta

Olemme luotettava työnantaja ja tarjoamme kilpailukykyisen palkan lisäksi hyvät henkilöstöedut.

Jos kiinnostuit tehtävästä, lähetä hakemuksesi ja cv:si palkkatoiveineen viimeistään 15.10.2023 osoitteella jenna.rask-backman@a-yhtiot.fi tai A-yhtiöt, Vuorikatu 3, 06100 Porvoo. Lisätietoja tehtävästä antaa vt. toimitusjohtaja Jenna Rask-Backman, jenna.rask-backman@a-yhtiot.fi tai 040 575 0513.

A-yhtiöt tuottaa luotettavia ja osaavia vuokra-asumisen palveluita Porvoossa. Vuokratalokonserni rakennuttaa, vuokraa, isännöi ja huoltaa omistamansa talokohteet ja tarjoaa kodin 3 500 porvoolaiselle. A-yhtiöt on osa Porvoon kaupunkikonsernia ja toteuttaa osaltaan kaupunkikonsernin talouden, asumisen ja ympäristöasioiden tavoitteita. Vuokratalokonserni kehittyy kaupungin kasvun ja muutosten tahdissa ja huomioi sosiaalisen asuttamisen ja arava-asumisen erityisasiat palveluissaan.

Tutustu A-yhtiöihin a-yhtiot.fi-sivuilla.

Lue lisää

Possujuhla 2.9.2023

29/08/2023

A-asukasyhdistyksen vuosittainen A-yhtiöiden pihatapahtuma kaikille A-asukkaille

Itäinen Pitkäkatu 25
Lauantaina 2.9.2023 klo 14.00-16.00

Artistivieraana El Reinós

Tervetuloa!

Lue lisää

A-yhtiöiden toimitusjohtaja vaihtuu

Porvoon A-Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Mika Vuori jättää tehtävänsä omasta pyynnöstään.

Yhtiö aloittaa uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin viipymättä. Toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa väliaikaisesti yhtiön talouspäällikkö Jenna Rask-Backman. Kiinteistöjohtaja Teppo Riski ottaa vastuulleen yhtiön rakennushankkeet.

Porvoon A-Asunnot kiittää Mika Vuorta hänen työpanoksestaan A-yhtiöissä.

Lisätietoja medialle: A-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Jarmo Grönman, puh. 0400490244 sähköpostiosoite jarmo.gronman@pp.inet.fi

Lue lisää

Vuokrattavana liiketila osoitteessa Pormestarinkatu 14

31/07/2023

Vuokrattavana 124m2 vapaa liiketila Aleksanterinkruunussa (opiskelijoille tarkoitettu monikerroksinen rakennus) osoitteessa Pormestarinkatu 14, Porvoon Näsissä.

Liiketila sijaitsee katutasossa kiinteistön kauniissa kaaressa kadulle päin.

Liiketilaan kuuluu kaksi terassialuetta sisäänkäynnin ulkopuolella. Tilaa on Käytetty ravintolana ja valmiina baaritiski, sohva, pöydät ja tuolit sekä asiakas-wc:t, sosiaalitilat ja varastotila (keittiöineen).

Soita ja sovi esittelystä: Reima Tarkkonen, A-bolagen, puh. 040 575 4915

Lue lisää

A-yhtiöt SoMessa

[fts_facebook type=page id=236189697324 access_token=EAAP9hArvboQBACxA3UjStir0ylwYIzYduMm3GMXZA5nzoLL969RCGRiRTUiCwuB6rRvlwZBRrCXt7QP3K4i36ZBAHwl8UYJ0IzZAR9BZAVKX6sCwf6EHwCUxdEZBrebBppqc32vedYOiCMYImAqwVCi91Ykk3QcG4fKG4k7OLVNAZDZD posts=2 height=450px description=no posts_displayed=page_only]