Tiedotteet

Asiakaspalvelu suljettu 17.-18.11.

15/11/2022

A-yhtiöiden asiakaspalvelu on suljettu torstaina ja perjantaina 17. ja 18.11. Maanantaina 21.11. puhelinpalvelumme aukeaa kello 10 ja Vuorikadun asiakaspalvelutilat kello 10.30.

Kiireellisissä asioissa asukkaita palvelee huollon päivystysnumero. Oman talon huollon päivystysnumero löytyy talon ilmoitustaululta tai verkkosivuiltamme huoltopäivystys-sivulta.

Lue lisää

Possujuhla 3.9.2022

02/09/2022

Asukasyhdistys järjestää A-yhtiöiden taloissa asuville possujuhlan lauantaina 3.9. klo 14-16. Juhla on Huhtisissa, Karhupolku 2-4:n piha-alueella. Juhlassa tarjolla muun muassa ruokaa ja musiikkia.

Tervetuloa!

Lue lisää

Korjaus- ja rakentamishankkeet Koivumäentie 8:ssa ja Wittenberginkatu 1:ssä käynnistyvät

24/08/2022

A-yhtiöt on suunnitellut nykyisten asuintalojen korjaamista ja tonttien täydennysrakentamista omistamiinsa vuokratalokohteisiin Wittenberginkatu 1:ssä, Porvoon keskustassa, ja Koivumäentie 8:ssa, Porvoon Ernestasissa. Tavoitteena on käynnistää korjaus- ja rakennustyöt kohteissa keväällä 2023.

Wittenberginkatu 1:n tontille on suunniteltu rakennettavaksi kolme uudisrakennusta ja osa nykyisistä taloista peruskorjataan. Lisäksi osa nykyisistä asuintaloista puretaan. Uusiin taloihin tulee ARA-asuntoja, joista osa varataan senioriasumiseen sekä yksi rakennus suunnitellaan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen käyttöön kehitysvammaisten asuntolaksi.

Koivumäentie 8:ssa uudisrakennukseen liittyvä poikkeuslupaprosessi on vielä kesken. Odottaessa A-yhtiöt aloittaa kuitenkin jo nykyisten asuntojen peruskorjauksen.

Uutta rakentamalla kiinteistöjen asumisen laatu kohenee ja Porvooseen saadaan lisää vuokra-asuntoja. Kohteisiin on suunniteltu yhteensä 129 uutta tai uutta vastaavaa vuokra-asuntoa. Näiden lisäksi tulevat asuntolan tilat.

Kaikki Koivumäentie 8:n ja Wittenberginkatu 1:n asunnot tyhjennetään rakentamisen ajaksi. Nykyiset asukkaat saavat vuokrasuhteen irtisanomisilmoitukset elokuun loppuun mennessä. Asuminen kohteissa päättyy helmikuussa 2023.

Asukkailla on mahdollisuus hakea uutta asuntoa A-yhtiöiden asuntokannasta. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus hakea takaisin asumaan uusiin tai peruskorjattuihin asuntoihin niiden valmistuessa. Asukkaat ovat saaneet ensimmäisen kerran tiedon kiinteistöjen kehittämissuunnitelmista ja asumisen päättymisestä syksyllä 2021.

Aiheesta julkaistiin juttu Asukaslehdessä syksyllä 2021: A-asukas-Invånaren 3.2021 (e-julkaisu.com)

Wittenberginbkatu 1:stä julkaistiin tiedote syyskuussa 2021: A-yhtiöt käynnistää rakentamishankkeen Wittenberginkatu 1:ssä – A-Asunnot (a-yhtiot.fi)

Lue lisää

Tulipalo Omenamäen palvelukeskuksen asunnossa

16/08/2022

A-yhtiöiden kiinteistössä, Tulliportinkatu 4:ssä oli tänään 16.8. tiistaiaamuna tulipalo yhdessä palveluasumisen asunnossa. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 6.45. Tulliportinkatu 4:ssä sijaitsee Porvoon kaupungin Omenamäen palvelukeskus. Kiinteistön automaattinen paloilmoitin- ja sprinklerijärjestelmä ilmoitti palosta ja sammutti palon.

Onnettomuudessa säästyttiin vakavilta henkilövahingoilta. Palo aiheutti pääasiassa savuvahinkoja ja palon sammutuksesta aiheutui vesivahinkoja asuntoon, jossa tulipalo syttyi, sekä sen alapuoliseen asuntoon. Omenamäen henkilökunta huolehtii tarvittavista asumisen poikkeusjärjestelyistä palvelukeskuksessa.

Syttymissyyn selvitystyö on vielä kesken. Onnettomuudesta aiheutuneiden kiinteistön vahinkojen korjaustyöt on käynnistetty välittömästi.

Lue lisää

Haemme rakennuspäällikköä A-yhtiöihin

01/08/2022

Haemme joukkoomme rakennuspäällikköä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Rakennuspäällikkö osallistuu uudisrakennusprojekteissa suunnitteluun ja kilpailuttamiseen sekä suorittaa rakennusprojektien työmaavalvontaa ja toimii työturvallisuuskoordinaattorina.

Rakennuspäällikkö osallistuu myös kiinteistöjen korjausten suunnitteluun, tarjousten ja urakka-asiakirjojen tekemiseen sekä suorittaa työmaavalvontaa. Tehtävään liittyy myös vastaanotto- sekä takuuaikaisten tarkastusten tekeminen.

Lisäksi rakennuspäällikkö huolehtii asuntojen vaihtojen yhteydessä tapahtuvista kunnossapito- tai saneeraustöistä.

Vastuullisessa tehtävässä tarvitaan kykyä toimia yhtiön arvojen ja toimintaperiaatteiden mukaisesti, sujuvana isännöinnin ja rakennuttamisen tiimipelaajana. Rakennuspäällikkönä menestyy itsenäisellä, vastuullisella ja huolellisella työskentelyllä.

Tehtävässä tarvitaan

– soveltuvaa koulutusta (esim. rakennusmestari, rakennusinsinööri tai alan ammatillinen koulutus sekä alan työkokemus)

– kokemusta rakennustyömaiden valvonnasta, vastaamisesta tai vastaavista rakennusvalvonnan tehtävistä

– kokemusta rakennusalan hankintojen kilpailutuksesta

– rakennusalan tai vastaavan työturvallisuusnäkökohtien hallintaa

Olemme luotettava työnantaja ja tarjoamme kilpailukykyisen palkan lisäksi kattavat henkilöstöedut. 

Jos kiinnostuit tehtävästä, lähetä hakemuksesi ja CV viimeistään 1.9.2022 osoitteella mika.vuori@a-yhtiot.fi tai A-yhtiöt, Vuorikatu 3, 06100 Porvoo. Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Mika Vuori, mika.vuori@a-yhtiot.fi tai 0400 496 138 sekä kiinteistöjohtaja Teppo Riski, teppo.riski@a-yhtiot.fi tai 040 551 8289. 

Lue lisää

A-yhtiöiden energiatehokkain kiinteistö harjakorkeudessa

09/06/2022

A-yhtiöt rakennuttaa Porvoon Myllymäelle talokohdetta, jonka suunnittelussa on ollut pääasiana energiatehokkuus.

Itäinen pitkäkatu 25:een valmistuu joulukuussa 2022 vuokratalokohde, jossa on 37 asuinhuoneistoa. Sen harjakaisia vietettiin torstaina 9.6. Kohteessa peruskorjataan vanhat rivitalohuoneistot. Lisäksi tontille valmistuu uusi luhtitalo. Asunnot ovat 30-42,5 neliömetrin kokoisia yksiöitä ja kaksioita.

Lisärakentamisella A-yhtiöt toteuttaa Porvoon kaupungin asumisohjelman mukaista tavoitetta ja tiivistää keskusta-asumista. Myös esteettömyyden kehittäminen ja energiatehokas rakentaminen tukevat kaupungin kehittymisen strategiaa.

Hankkeen kilpailutuksessa A-yhtiöt painotti innovatiivisia energiatehokkaan rakentamisen ratkaisuja. Urakkatarjouksista huomioitiin suunniteltu energiatehokkuus ja rakenteiden eristävyys. Korjaus- ja lisärakennusurakan toteuttaa Porvoon Vuokra-asunnoille Oma Rakennus Oy kokonaisvastuu-urakkana.

– Tarjouksen tehneet urakoitsijat saivat ratkaista itse rakenteet, joilla päästään mahdollisimman pieniin asumisen aikaisiin päästöihin. Ainoa määrittävä tekijä oli, että toteutus on oltava rakennusluvan mukainen, A-yhtiöiden kiinteistöjohtaja Teppo Riski kertoo.

Seinärakenteet ovat passiivivaluharkkoa, mikä pitää talon lämpimänä lähes pelkästään asumisen tuottamalla lämpöenergialla. Lähinnä talviaikaan tarvittava lisälämpö saadaan maalämmöllä. Muu kiinteistön tarvitsema sähkö on kiinteistön katolla tuotettua aurinkoenergiaa. Katolle asennettavat aurinkovoimalat tuottavat loput kiinteistössä tarvittavasta sähköstä ja jakavat ylituotannon muiden A-yhtiöiden talojen hyödyksi.

Asuintilojen lisäksi kohteeseen tulee talosauna, asukastila, pesula ja asukaspysäköintipaikat. Asunnot ovat esteettömiä ja niissä on paloilmoitin- ja sprinklausjärjestelmä. Luhtitalon toisen kerroksen asuntoihin pääsee hissillä. Kohteet muuntautuvat tarvittaessa siis eri kriteerit edellyttäviin asumisen käyttötarkoituksiin.

Itäisen pitkäkatu 25:n entiset asukkaat ovat muuttaneet pois kohteesta peruskorjauksen ja rakentamisen vuoksi. Poismuuttaneille asukkaille on tarjottu mahdollisuutta hakea asumaan asuntoihin, kun ne valmistuvat. Vuokrasopimusten irtisanomisen yhteydessä asukkaille on ilmoitettu remontoitujen ja uusien asuntojen vuokrat, 663-867 euroa kuukaudessa. Asukasvalinta asuntoihin tehdään loka-marraskuussa 2022.

Lue lisää

Asiakaspalvelu sulkee kiirastorstaina klo 14

14/04/2022

Suljemme asiakaspalvelumme torstaina 14.4. kello 14 ja palvelemme jälleen normaalisti tiistaina 19.4. Toimistomme ja asiakaspalvelumme ollessa suljettuna kiireelliset huoltotyöt ja häiriöilmoitukset ottaa vastaan huollon päivystys. Huollon päivystyksen puhelinnumero löytyy verkkosivuiltamme.

Iloista pääsiäistä!

Lue lisää

A-yhtiöt SoMessa

A-yhtiöt A-bolagen
A-yhtiöt A-bolagen
NYT on herkkua kerrottavaa! A-asukasyhdistys järjestää tänä vuonna perinteisen ostosretkensä lähimatkailuna Porvoossa to 15.12. Käymme makumatkalla Tyysterin lihasavustamossa, Herekissä, Porvoon Kalatalossa, Brunbergin tehtaanmyymälässä ja Mummon munkki -leipomossa. Matkalla luvassa myös ilmaisia maistiaisia. Mainokset ovat tulossa talojen ilmoitustauluille, mutta lisää voi kysellä ja ilmoittautua jo nyt a.asukasyhdistys@gmail.com.
A-yhtiöt A-bolagen
A-yhtiöt A-bolagen
Asiakaspalvelumme on suljettu torstaina ja perjantaina 17. ja 18.11.
Maanantaina 21.11. puhelinpalvelumme aukeaa kello 10 ja asiakaspalvelu kello 10.30.
Kiireellisissä asioissa palvelee huollon päivystysnumero. Oman talon huollon päivystysnumero löytyy talon ilmoitustaululta tai A-yhtiöiden sivuilta https://a-yhtiot.fi/yritys/huolto/katso-oma-huoltoalueesi/. ☎️

Vår kundbetjäning har stängt på torsdagen och fredagen 17. och 18.11. Måndagen 21.11 öppnar telefontjänsten kl. 10 och kundbetjäningen kl. 10.30.
I brådskande ärenden vänligen kontakta dejouren. Numret till din egen dejour hittar du på husets anslagstavla eller från A-bolagens hemsida https://a-yhtiot.fi/sv/foretaget/underhall/underhallsjour/. ☎️