Näin haet asukkaaksi

A-yhtiöillä on vuokrattavana yli 2000 vuokra-asuntoa, joista vuosittain vapautuu vuokrattavaksi noin 350 huoneistoa. Näistä suurin osa on kohtuuhintaisia ARA vuokra-asuntoja. Asukkaiden valinnassa näihin asuntoihin otetaan huomioon hakijan asunnontarve, tulot ja varallisuus. Valinnassa noudatetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen asukasvalintaoppaan ohjeistusta. Asukasvalintaa tehdään jatkuvasti asuntojen vapautuessa, ja asukkaat valitaan vapautuviin asuntoihin eniten asuntoa tarvitseville hakijoille edellä mainittujen kriteerien perusteella. Vapaarahoitteisissa asunnoissa ei ole vastaavia rajoitteita.

Voit tutustua kaikkiin A-yhtiöiden kohteisiin asuinhuoneistot-sivullamme. Jokaisen kohteen sivulta löytyy tieto, onko kohde aravarajoitettu tai vapaarahoitteinen.

A-yhtiöiden vuokra-asuntoihin haetaan aina kirjallisesti. Haku tapahtuu joko täyttämällä sähköinen lomake tai paperilomake, jonka saat tulostettua alta löytyvästä linkistä tai voit hakea A-yhtiöiden toimistosta.

Hakemus tulee voimaan vasta, kun siihen tarvittavat liitteet on toimitettu A-yhtiöille. Hakemukseen tarvittavat liitteet voi liittää sähköiseen lomakkeeseen tai ne voi toimittaa paperilla A-yhtiöiden toimistoon, Vuorikatu 3, 06100 Porvoo.

A-yhtiöt tarkistaa luottotietosi. Tekemällä hakemuksen hyväksyt tietojesi käsittelyn A-yhtiöiden rekisteriselosteen mukaisesti.

Hakemus vuokra-asuntoon

Sähköinen lomake
Tulostettava lomake (pdf)

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Mikäli hakuaikaa on tarpeen jatkaa, hakijan on uusittava hakemus ottamalla yhteyttä A-yhtiöiden toimistoon.

Hakemukseen tarvittavat liitteet

  • todistukset hakijoiden kuukausituloista (palkka-, päiväraha-, toimeentulotuki- tai eläketodistukset) tai opiskelutodistus
  • viimeisimmän esitäytetyn veroilmoituksen osa, jonka otsikkona on varallisuus. Ilmoituksen voi tilata OmaVero-palvelusta.

sekä tarvittaessa myös:

  • selvitys omaisuuden käyvästä arvosta, mikäli omistatte tai olette 5 vuoden aikan omistaneet asunnon / kiinteistön
  • luotonantajan todistus veloista ko.omaisuuteen kohdistuvista veloista
  • selvitys maahanmuuttajilta oikeudesta oleskella maassa
kuvituskuva