16.12.2020

Joulumuistio vuokralaisille

Joulun ja vuoden vaihteen aika tuo mukanaan useita muistettavia asioita.

Joulukuusi. Kun kuljetat joulukuusta rapussa, siivoathan roskat pois. Tuo kuusi pakkaamattomana jäteastioiden viereen viimeistään 10. tammikuuta.

Joulurauha. Jos naapurisi häiritsee, ilmoita siitä toimistoaikaan A-yhtiöiden asiakaspalveluun, numero (019) 521 3600, muulloin huollon päivystykseen.

Joulusauna. A-yhtiöt tarjoaa vuokralaisilleen ilmaiset, perhekohtaiset joulusaunavuorot pääosin jouluaattona 24.12. Tarkemmat tiedot löydät ilmoitustauluilta.

Jouluvalot. Ole huolellinen valoja asentaessasi. Jos parvekkeellasi on pistorasia, voit kytkeä siihen ulkokäyttöön tarkoitettuja jouluvaloja.

Jätteet. Lajittele ja pakkaa jätteesi huolella. Jos jäteastiat ovat täynnä, säilytä esim. lahjapapereita omassa kodissasi. Älä jätä mitään astioiden viereen pihalle.

Keittiössä. Älä jätä jouluruokia valmistumaan liedelle tai uuniin valvomatta. Älä myöskään kaada sulaa rasvaa viemäriin. Jäähdytä se ja vie jäteastiaan.

Kiinteistöhuolto ja -siivous toimivat A-yhtiöissä normaalisti, toki pyhäpäivien tuomin pikkupoikkeuksin. Huolto päivystää pyhienkin aikana.

Kynttilät. Muistathan, että kynttilöitä ei koskaan voi jättää vartioimatta palamaan, ei edes parvekkeella. Polta kynttilöitä turvallisella alustalla.

Lintujen jouluruokinta. Muistathan, että lintujen ruokinta on A-yhtiöiden järjestyssäännöissä kielletty rottavaaran takia.

Palovaroitin kuuluu jokaisen suomalaiskodin pakollisiin varusteisiin. Tarkista joulusiivouksen yhteydessä sen toimintakunto. Hanki sammutuspeitto.

Vieraspysäköinti. Pihojen vieraspaikat on tarkoitettu ainoastaan lyhytaikaiseen pysäköintiin, koko jouluksi niitä ei voi varata omille vierailleen.

Teksti: Kaisa Viitanen