16.06.2022

Uudet jäsenet A-asuntojen hallitukseen 

Johanna Torvinen ja Jaakko Jalonen ovat A-asuntojen hallituksen uudet asukasjäsenet. Molemmilla asukkailla on vankkaa kokemusta vuokratalokonsernin toimintaan osallistumisesta. 

A-asuntojen iso asukaskokous pidettiin 19.5. Osallistujat valitsevat asukasdemokratialain mukaisesti asukasjäsenet hallitukseen. Uusina jäseninä hallitukseen olivat ehdolla ja valittiin Jaakko Jalonen ja Johanna Torvinen. Matleena Jensen ja Vesa Hanhinen jättäytyivät pois hallitustehtävistä omasta tahdostaan. Uudet jäsenet vaihdettiin hallitukseen yhtiökokouksen päätöksellä 25.5. 

Johanna Torvinen oli seitsemän vuotta asukasyhdistyksen puheenjohtajana. Näin hänellä on hyvät verkostot A-asuntojen asukkaisiin. 

– Haluan juurikin asukkaiden puolesta vaikuttaa A-asuntojen päätöksentekoon ja kehittymiseen, Johanna Torvinen sanoo. 

Johannalle on tärkeää myös asumisen erityistarpeiden huomioiminen, kun A-asunnot tekee valintoja vaikkapa rakentamishankkeissa. 

– Työskentelen henkilökohtaisena avustajana, joten esimerkiksi esteettömyyteen ja liikuntarajoitteisiin liittyvät asiat ovat minulle läheisiä. 

Jaakko Jalonen on puolestaan kaupunginhallituksen ja A-asuntojen hallituksen entisenä puheenjohtajana seurannut ja valvonut A-yhtiöiden toimintaa ja tuloksia.  

– Hallituksen jäsenen rooli on minulle sopiva kutsumus. Nyt osallistun vaikuttamiseen asukkaiden näkökulmasta ja edustajana, Jaakko Jalonen sanoo. 

A-asuntojen hallitus uudistui lokakuussa 2021, kun kaupunginvaltuusto vaihtui. A-asuntojen hallituksen puheenjohtajana on Jarmo Grönman, varapuheenjohtajana Anders Rosengren. Muut jäsenet ovat Jani Heinänen, Riikka Lintukangas ja Ulla Raitimo. Lisäksi hallitukseen kuuluu kaksi asukasjäsentä.