01.10.2021

Mumman piha on paras

Luna Koskinen on vahvasti sitä mieltä, että mummolassa vierailut ovat ihania. Vielä ihanimmiksi ne muuttuivat, kun Mariella-mumman kotipiha Joukahaisentie 11:ssä peruskorjattiin monipuoliseksi leikki- ja oleskelualueeksi. 

A-yhtiöt laittoi tänä kesänä Kevätkummussa sijaitsevan Joukahaisentie 11:n piha-alueen täysin uuteen kuosiin.  

Jo käytössä pahasti kuluneet lasten leikkivälineet väistyivät uusien, monipuolisesti haasteita tarjoavien kalusteiden tieltä. Myös maanrakennustöitä vaatinut uusi, turvallinen leikkialue sai ympärilleen istutusaltaista koostuvan aidoituksen. Lisäksi pihaan rakennettiin kaikenikäisiä varten uusi grilli- ja oleskelualue ja samalla pyykinkuivaus- ja tamppaustelineet saivat uudet paikat. 

– Mumman piha on ihan paras, kiteyttää työn jäljen 6-vuotias Luna Koskinen. 

Uudet leikkivälineet, keinut ja kiipeilytelineet ovat kaikki niin kiinnostavia, että tomeralla ja sanavalmiilla esikoululaisella on vaikeuksia nimetä ykkössuosikkiaan. 

– Osa näistä jutuista on oikeasti tosi helppoja, mutta silti ne on kivoja. Toiset on taas aika vaikeita, mutta nekin on kivoja, kun niissä voi kokeilla eri reittejä. Kaikkia en vielä osaa. Hämppiskeinu (aikuisten kielellä pesäkeinu) on kuitenkin paras. Siinä saa niin kovat vauhdit ja sitten siinä voi keinua suoraan tai vinoon. Ja vinoon keinuminen on minusta mukavaa. 

– Ja sitten taas on ihan vauvoillekin jotain. Tässä pihassa on isoja ja pieniä, ja me isommat varotaan ja suojellaan pieniä. 

Lunan ihastelu ei lopu mummolan pihan leikkialueeseen. Istutusaltaiden reunakiveykset tarjoavat mielenkiintoisen taitokävelyhaasteen. Ei saa pudota eikä missään nimessä saa – mummakin on kieltänyt – astua istutuksiin. Uusi grilli- ja oleskelualue on hieno, vaikka vasta loppukesästä käyttökuntoon valmistunutta grilliä ei ehditty tänä kesänä kokeilla kuin kerran. 

Luna on vieraillut mummolassa säännöllisesti pienestä pitäen, usein tyttö viihtyy Joukahaisentie 11:ssä koko viikonlopun. 

– Ja mulla on mumman taloissa parhaat kaveritkin! 

Joukahaisentie 11:n sisäpihan lisäksi Luna ja sydänystävät hyödyntävät myös talojen ympäristöä. Heti vieressä on rauhallinen Väinölänpuisto, johon tytöt vetäytyvät silloin, kun haluavat leikkiä ihan rauhassa tai jutella ihan omia juttujaan. 

Mummolassa on myös tärkeä lisäbonus: usein Lunan kanssa yhtä aikaa vieraileva hoitokoira Martta. 

– Martta on koira mutta myös mun hyvä kaveri. 

Luna opettelee tunnollisesti koiran ulkoiluttamista. Tyttö tietää, että Marttaa ei saa päästää lasten leikkialueelle. Martan kanssa täytyy myös pysytellä lähellä mummaa siltä varalta jos muita koiria tulee lähelle. Täysikasvuinen bokseri on innostuessaan liian vahva pideltävä. 

A-yhtiöt on lähes vuosittain tehnyt omistamissaan kiinteistöissä normaalien pihan huoltotöiden lisäksi isompia korjauksia. Joukahaisentie 11:n kattava piharemontti kustansi konsernille noin 40 000 euroa. Vastaavanlainen peruskorjaustyyppinen työ on suunnitteilla myös ensi vuodelle. Kohdetta ratkotaan parhaillaan.

Teksti: Kaisa Viitanen